Ja! IQAir’s luftrenare kan hjälpa mot Corona-virus

IQAir's luftrenare

En fråga som har blivit allt vanligare i takt med att spridningen av COVID-19 har ökat är om det finns luftrenare som är tillräckligt effektiva för att filtrera bort Corona-virus ur luft. Efter noggranna tester så kan vi svara ja på den frågan.

Oberoende tester i Tysklands ledande aerosol-testlaboratorium har visa att IQAir’s luftfilter, som håller högsta sjukvårds-standard, kan filtrera mikroorganismer, så små som 0.3 μm (miljondels meter), med mer än 99,97% säkerhet! Detta inkluderar alltså Corona-virus, som har en diameter på 0.08 – 0.12 μm. Studierna visade även att samma luftfilter klarar de allra minsta luftburna mikroorganismerna med en effektivitet på otroliga 99,5%!

En annan fråga som allt oftare ställs är om alla luftrenare klarar av att fånga Corona-virus. Svaret på den frågan är tyvärr nej. De flesta luftrenare är inte gjorda för att klara av de krav som ställs på luftrening inom sjukvården och klarar inte av att filtrera bort de allra minsta partiklarna, såsom virus och andra mikroorganismer.

Den oerhört höga effektiviteten hos IQAir’s filter har gjort att flera sjukhus runt om i världen har valt att använda IQAir’s luftrenare i kampen mot COVID-19, andra Corona-virus (till exempel SARS) och, förstås, andra sorters virus och bakterier.

Nedan är en lista på hur IQAir rekommenderar att man använder deras produkter.

Täta rum för isolation, karantän och misstänkt Corona-smittade personer:

  • IQAir Cleanroom eller IQAir HealthPro (alternativ: FlexVac med insugningsslang eller OutFlow för att generera ett negativs tryck i isolations-rum).

Vårdhem, väntrum, caféer, mötesrum, konferensrum och klassrum:

  • IQAir CleanZone SLS (för medelstora rum), IQAir CleanZone 5100 (för stora rum), IQAir Cleanroom or IQAir HealthPro (för små och medelstora rum).

Hem och kontor:

  • IQAir Atem Desk (för skrivbordet), IQAir HealthPro and IQAir GC MultiGas (för små och medelstora rum).

Privatbilar, minibussar och Taxis:

  • IQAir Atem Car

Läs mer om hur iQAir's produkter används i kampen mot COVID-19 och andra sjukdomar

Läs mer om IQAir’s produkter på sidan https://www.spirare.se/luftrenare-professionella-anvaendare eller https://www.spirare.se/luftrenare-kontor-och-hem

Spirare är IQAir’s enda återförsäljare i Sverige. Vi är experter på luftrening och säljer alla IQAir’s produkter. Kontakt oss för mer information på 08 - 22 33 90, via Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller vår kontaktsida.